Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

недеља, новембар 17, 2019
Вијести│www.stormbl.org

Машински факултет у Бањој Луци и Студентска организација Машинског факултета ( СТОРМ ) дио су и овогодишње МАШИНИЈАДЕ. Педесет девети пут студенти из 6 држава региона окупиће се у Црној Гори (Бечићи) од 30. априла до 4. маја, 17 факултета из сусједних држава потвдрило је своје учешће на МАШИНИЈАДИ 2019.

 "Машинијада" је популаран назив за скуп свих студената машинских факултета из земаља региона. Ова манифестација се одржава по педесет девети пут и као свој примарни задатак има да окупи све будуће инжењере машинства са ових простора [ БиХ, Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија и Македонија ] . Кроз такмичења у спортским дисциплинама и такмичења у знању, студенти се друже и упознају са колегама из других крајева. Сваке године више од хиљаду студената машинства окупи се на овом догађају, који је медијски веома добро испраћен.

Студенти се на Машинијади такмиче у знању и спорту.

Знање обухвата такмичење из седам предмета :
Математика 1, Математика 2, Термодинамика, Механика флуида, Машински елементи, Механика и Отпорност материјала.

Такмичење се одвија у просторијама хотела у салама које су добро опремљене и које задовољавају све услове. Задатке који долазе на такмичењу састављају професори и асистенти са машинских факултета који су присутни на Машинијади, они такође учествују и у оцјењивању.

Спорт је такође подијељен по категоријама, фудбал М/Ж, кошарка М/Ж, рукомет М/Ж, стони тенис М/Ж, шах М/Ж, одбојка М/Ж. Спортско такмичење се одвија на отвореним теренима који се налазе у склопу хотела.

На Машинијади учествује 17 машинских факултета из бивше Југославије. Поред нас ту су још и: Источно Сарајево, Сарајево, Мостар, Зеница, Требиње, Београд, Нови Сад, Краљево, Крагујевац, Ниш, Косовска Митровица, Подорица, Скопље, Битољ, Љубљана, Марибор и многи други се очекују на засигурно најбољој манифестацији на овим просторима. које се тичу нас студената машинства.

Машинијада није само такмичарског карактера, студенти се осим такмичења добро забављају како на дневним тако и на ноћним журкама. Журке на плажи и базенима уз врхунске DJ и преко 1000 студената региона ове године сигурно су гаранција за одличан провод .

Журка последње вече неизоставан је дио на МАШИНИЈАДИ, на тој журци се додјељују пехари и захвалнице за остварени успијех на протеклој Машинијади. Незабораван провод и добро дружење гарантовано током трајања Машинијаде. Цијелодневне журке на плажама и екслузивним локалима задовољиће и оне најзахтјевније. Такмичарски дух увијек је на највишем нивоу током трајања спортских турнира и турнира у знању.

Наш Факултет на досадањим Машинијадама увијек је имао статус фаворита у великом броју дисциплина. И ове године Машински факултет у Бањој Луци има за план да студенти који ће се такмичити у спотру и знању буду они најбољи и најквалитетнији, какве наш Факултет има у великом броју. Циљ је одличан провод прије свега, много нових пријатељстава, љубави али и много побједа и освојених медаља на овогодишњем окупљању машинаца у Бечићима.

Машинијада је неозабилазна за сваког студента Машинског факултета, прилику да стекнете пријатељства са особама које имају сличне амбицији и интересе вашим, такмичите се у спорту и знању, те се одлично забавите на цјелодневним журкама током 5 дана у Бечићима.

Блиставо чисто Јадранско море, рајске плаже, такмичења и добро друштво неће оставити никога равнодушним, сасвим довољно да од 30. априла до 4. маја будемо на најбољем мјесту за све студенте у Бечићима.

Више информација можете добити код:

  • Благојевић Дејан 065 320 515
  • Балабан Марија 066 437 214
  • Јалић Радован 066 334 621
  • Павловић Никола 066 192 000

Или на FB страници Студентске организације Машинског факултета
( https://www.facebook.com/storm.banjaluka/ ),

Студенти заинтересовани за такмичење у спорту и знању могу се јавити у канцеларију СТОРМа.

Немојте дозволити да вам препричавају, осјетите дух Машинијаде који окупи више од 1000 студената машинства.

Напомена: Априлски испитни рок биће завршен прије одласка на Машинијаду (усмени испити ће бити помјерени за учеснике Машинијаде), стога одлична прилика за одмор од свакодневних обавеза на факултету. Све друге обавезе студената, усмени испити, колоквијуми и предавања ће бити прилагођени одласку наших студената на 59. Машинијаду у Црној Гори.

Цијене и пријаве на ЛИНК.

0
Shares