Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

недеља, новембар 17, 2019
Вијести│www.stormbl.org

У посјети нашем Факултету и граду су боравили 80 студената и продекани проф. др Дејан Митровић и проф. др Горан Јаневски Машинског факултета Универзитета у Нишу.

Студенти и наставници боравили су на нашем Факултету, гдје су имали прилику да се упознају са капацитетима Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци, сазнају више о студентском животу у Граду на Врбасу, те о могућностима студирања на нашем Факултету. Студенте и наставнике са Машинског факултета из Ниша поздравио је декан нашег Факултета проф. др Дарко Кнежевић. Декан је студентима и наставницима из Ниша представио развој нашег Факултета кроз историју, од свог настанка до данас, те представио будуће циљеве нашег Факултета, те нагласио снажну повезаност која постоји између два машинска факултета у Нишу и Бањој Луци. За студенте и наставнике из Ниша организована је презентација лабораторија и опреме која се користи у редовној настави студената, али и за потребе сарадње са привредом, обуку и усавршавање других лица.

Такође, организована је цјелодневна посјета ХЕ „Бочац 1“ и „Бочац 2“, гдје су наше колеге из Ниша имале прилику да се упознају са процесом производње електричне енергије. Након обиласка и упознавања са капацитетима ХЕ, студенти су посјетили манастир „Крупа“.

Наше колеге из Ниша упознали смо са свим љепотама које нуди Бања Лука, историјом Бања Луке и познатим туристичким дестинацијама крајишке љепотице. Покушали смо да нашим колегама дочарамо боје и дух Бања Луке.
Ноћни живот Бања Луке незаобилазан је током посјете граду, те вјерујемо да су наше колеге уживале у богатом ноћном животу коју нуди Град на Врбасу.
Још једном је презентована снажна повезаност Машинског факултета у Нишу и Машинског факултета у Бањој Луци, те додатно ојачане везе између наставног особља и студената ова два факултета.

У наредном периоду, као посљедица добре сарадње два факултета, радиће се на реализацији размјене студената између два машинска факултета, како би колеге са нашег Факултета имале прилику да један семестар (или више) проведу на Машинском факултет у Нишу, а исто тако и студенти са Машинског факултета у Нишу бораве на нашем Факултету. Вјерујемо да ће то додатно допринијети развоју наша два факултета и додатно унаприједити сарадњу која је изузетна у посљедњих неколико година.
Сигурни смо да студенти и наставници из Ниша носе лијепе успомене из нашег Града.

Студентска организација Машинског факултета у Бањој Луци у сарадњи са Студентским парламентом Машинског факултета у Нишу, те уз подршку Машинског факулета у Бањој Луци и Машинског факултета у Нишу реализовала је ову студијску посјету.

Фотографије овог боравка можете погледати у фотогалерији.

Студентска организација Машинског факултета у Бањој Луци (СТОРМ)

0
Shares