Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

недеља, новембар 17, 2019
Вијести│www.stormbl.org

Ред Булл Басемент Университy је мјесто гдје студенти долазе да иновирају, сарађују и покрећу промјене на факултету кроз технолошка рјешења базирана на “уради сам” принципу.

Окупивши више од 300 универзитета из 16 земаља, међу њима је и Босна и Херцеговина, Ред Булл Басемент Университy сада позива младе иноваторе да унаприједе факултетски живот директним рјешавањем проблема.

Наиме, студенти имају прилику демонстрирати своје најбоље и најинвентивније технолошке идеје, а Ред Булл Басемент Университy ће им помоћи да та идеја достигне максималан ефекат кроз интегрисану мрежу развоја, радионица, менторства и финансирања. Ред Булл Басемент Университy нуди платформу за иноваторе који желе да користе своја технолошка знања и вјештине како би рјешавали проблеме на и око својих факултета. Глобална конференција пројекта Ред Булл Басемент Университy почиње у Берлину, 29. новембра 2018. године, а након четири дана радионица, предавања, менторских сесија и других активности, евент ће бити крунисан завршним такмичењем, у којем ће учесници имати посљедњу прилику да представе своје пројекте.

Шта је Ред Булл Басемент Университy?

Ред Булл Басемент Университy је колаборативна платформа за студенте, усмјерена на мијењање статуса qуо, односно заједничко стварање и покретање промјена на факултетима кроз технологију. Ред Булл Басемент Университy жели да повеже и инспирише студенте који имају “уради сам” начин размишљања, кроз најмодерније платформе за сарадњу, оснаживање, размјену и употребу технологије у добре сврхе. Пројекат се заснива на различитим фазама током цијеле године: (1) Пријаве; (2) Гласање/одабир; (3) Развој; (4) Глобална конференција. Учесници требају искористити wеб страницу евента на линку овдје да поднесу видео трајања до 60 секунди, са детаљима њихове пројектне идеје. Комплетна правила и услови могу се наћи у Условима и одредбама wеб странице.

Студенти требају знати

Потребни су пројекти који користе технологију за рјешавање друштвених и околишних проблема на факултету или у студентском животу око њега. Неке од потенцијалних области су: одржива потрошња, инклузивно образовање, санитација, сигурност, приступачност, оснаживање студената, становање…

Пријавити се можете до 21. октобра, а пријаве се могу подносити индивидуално или у групама до двоје студената. Након тога слиједи фаза гласања, од 22. до 25 октобра, у којој ће студенти моћи гласати за најбољу идеју, након чега ће жири имати три дана да изаберу побједничку. У фази развоја која траје 30 дана, тимови имају прилику направити прототип уколико је то могуће. На пројекту може сарађивати више чланова тима, али само ће двоје из побједничког тима из сваке од земаља презентирати и заговарати свој пројекат на Ред Булл Басемент Университy Глобалној конференцији у Берлину од 29. новембра до 2. децембра.

Пријавити се могу само универзитетски студенти старости изнад 18 година, који бораве у земљи учесници, и тренутно су уписани у факултет који учествује. Студенти који не испуњавају ове критерије су добродошли да учествују у фази гласања. Такођер, изводљивости, утицај и кретивност су критерији за процјену пројеката.

Све информације о Пројекту можете пронаћи на овом линку.

0
Shares